Tutkijat

Ota yhteyttä: muistojenkangasniemi [at] gmail.com

Ninni Närväinen ja ote Kangasniemen pitäjänkartastosta vuodelta 1848.

Ninni Närväinen ja ote Kangasniemen pitäjänkartastosta vuodelta 1848.

Ninni Närväinen, FM, Arkeologi

Olen kangasniemeläissyntyinen, nykyisin Porissa asuva arkeologi. Olen kiinnostunut kaikesta menneisyyteen liittyvästä, mutta erityisen lähellä tutkijan sydäntäni on kysymys Itä-Suomen rautakautisesta asutuksesta ja elinkeinoista. Olen myös pitkään hellinyt ajatusta Kangasniemen historian selvittämisestä monitieteisesti ja tämän projektin myötä sitä pääsee aloittamaan.

UllaMoilanen

Ulla Moilanen, FM, Arkeologi

Olen turkulainen arkeologi, jolle Kangasniemi on tullut tutuksi paikkakunnalta kotoisin olevan mieheni kautta. Kangasniemen paikallishistoria on kiehtovaa, etenkin kun alueella esiintyi vielä 1800-luvulla tapoja ja uskomuksia, joilla saattaa olla hyvinkin pitkä menneisyys. Olen tehnyt runsaasti kenttätöitä sekä arkeologista yleisötyötä, ja erityisiä kiinnostuksen kohteitani projektissa ovat asutushistoria 1500-1700-luvuilla, hautapaikat, rituaalit ja myytit sekä suullinen tarinaperinne. Vastaan myös nettisivun rakentamisesta ja ylläpidosta.

sonja

Sonja Söderling, FM, Arkeologi
Olen Oulun yliopistosta valmistunut arkeologi. Olen syyskuussa 2016 mukana Leskelän kivikautisen asuinpaikan tutkimuksissa ja opastamassa koululaisia arkeologisiin työmenetelmiin. Osallistun myös kaivauksen dokumentointityöhön.
dsc_3064

Laura Tikka
Osallistun Leskelän kaivauksiin 2017. Kesällä työhöni kuului kaivamisen lisäksi muun muassa löytöjen puhdistus. Ohjaan nuoria sekä harrastuksissani että työssäni, ja syksyn koululaiskaivauksella osallistunkin juuri koululaisten ohjaamiseen ja opastamiseen.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s