Kartanoelämää Leskelässä osa 2 – Tervetuloa yleisökaivauksille Suurolaan 26.7.-2.8.2018

Muistojen ja tarinoiden Kangasniemi -projekti järjestää historiansa neljännet yleisökaivaukset tutulla paikalla, Suurolan Leskelässä, 26.7-2.8.2018.

Tervetuloa tutustumaan Kangasniemen asutushistoriaan, arkeologiaan ja kokeilemaan itse arkeologin työtä! Kaivaukset ovat käynnissä to 26.7.- to 2.8. klo 9-15 (huom, myös lauantaina!). Osallistuminen on ilmaista, eikä aiempaa kokemusta tarvita. Henkilökunta opastaa työhön ja antaa käyttöön kaivamisessa tarvittavat välineet. Tutkimusten tavoitteena on selvittää erityisesti Suurolan Leskelän pihapiirin 1700- ja 1800-luvun käyttöhistoriaa. Viimeksi löysimme samalta alueelta Kangasniemen vanhimman asuinpaikan, mitähän tänä vuonna paljastuu?

Yleisökaivaus pähkinänkuoressa:

  • Kaivauskohde sijaitsee Suurolan Leskelässä (Tarkempi sijainti ja ajo-ohjeet lähetetään osallistujille ilmoittaumisen jälkeen).
  • Lapset ovat tervetulleita aikuisen seurassa. Osallistuminen on kaikille ilmaista. Projekti ei vakuuta kaivajia.
  • Aikaisempaa kokemusta arkeologisesta tutkimuksesta ei tarvita. Arkeologit opastavat kaivamiseen paikan päällä.
  • Kaivaminen on suhteellisen kevyttä, sillä tutkimusvälineenä ei ole lapio vaan muurarinlasta. Kaivausvälineet saat lainaan paikan päältä.
  • Päivittäinen kaivausaika on klo 9-15. Pukeutuminen sään mukaan (maata kaivaessa voi myös likaantua). Omat eväät mukaan.
  • Kaivauspaikkoja on 10/päivä. Mukaan voi tulla yhdeksi tai useammaksi päiväksi. Jos et pääsekään, muistathan peruuttaa varauksesi, jotta joku toinen kiinnostunut saa paikkasi.
  • Kaivamme myös lauantaina 28.7.!
  • Myös vierailijat ovat tervetulleita kaivaukselle, mutta koska kaivauspaikka sijaitsee yksityisalueella (pihapiirissä), vierailijoiden toivotaan ottavan yhteyttä etukäteen viimeistään edellisenä päivänä.

Ilmoittaudu kaivaukselle oheisella lomakkeella, tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen muistojenkangasniemi@gmail.com.

DSC_0060 (1)

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s