Vuoden arkeologinen teko -tunnustus 2016 Muistojen ja tarinoiden Kangasniemi -projektille

Arkeologista perustutkimusta edistävä Suomen muinaistutkimuksen tuki ry jakaa vuosittain kevätkokouksensa yhteydessä Vuoden arkeologinen teko -tunnustuksen ja -kunniamaininnan. Vuoden arkeologinen teko -tunnustus myönnetään sellaiselle hankkeelle, joka on edistänyt arkeologian tunnettavuutta, näkyvyyttä tai tutkimusta.

Vuoden 2016 arkeologisesta teosta äänestettiin SMTT ry:n kevätkokouksessa 28.3.2017, ja voittajaksi valittiin Muistojen ja tarinoiden Kangasniemi -projekti. Perusteina oli mm. yleisön osallistaminen ja aktivointi, yhteistyö koulujen kanssa sekä monipuolisuus. Lisäksi projektin todettiin luovan positiivista julkisuuskuvaa ja vievän tutkimusta eteenpäin.

Kunniamaininnan samassa sai Lahden Historiallisen museon tutkimuspäällikkö Hannu Takala toiminnastaan historiallisen ajan muinaisjäännösten suojelemiseksi. Aiemmin Vuoden arkeologinen teko -tunnustus on myönnetty Metsähallituksen valtion metsien kulttuuriperintökohteiden inventointihankkeelle 2010-2015 (v. 2015), kirjalle ’Muinaisuutemme jäljet. Suomen esi- ja varhaishistoria kivikaudelta keskiajalle’ (kirj. G. Haggren, P. Halinen, M. Lavento, S. Raninen, A. Wessman).(v. 2015) ja Museoviraston digitointihankkeelle, jonka yhteydessä arkistoituja tutkimusraportteja on siirretty sähköisesti kaikkien ulottuville (v. 2014).

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s