Ilmoittaudu yleisökaivaukselle 6.-10.7.2015

Yleisökaivaukset järjestetään Hokan terveyslähteellä 6.-10.7.2015. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet, eikä aikaisempaa kokemusta arkeologiasta tarvita. Perehdyttäminen työhön tapahtuu aamuisin. Mukana voi olla yhden päivän tai vaikka koko viikon, päivittäinen työaika on klo 9-15. Projekti ei vakuuta osallistujia. Mukaan kannattaa ottaa eväät, ja jalkaan kumisaappaat. Osallistuminen on maksutonta.

Hokan lähteestä tuli 1700-luvulla yksi Suomen virallisista terveyslähteistä, jolla etenkin säätyläistö vieraili ahkerasti. Kaivauksen tavoitteena on verrata terveyslähteen kirjallisista lähteistä tunnettua käyttöä arkeologian avulla saatavaan informaatioon sekä tutkia ihmistoimintaa lähteen ympäristössä. Terveyslähteellä tiedetään olleen hirsikehikon, apteekkina toimineen kioskin sekä keinuja. Nämä rakenteet ovat olleet kevyitä, ja ne on kirjallisten tietojen mukaan kuljetettu pois lähteen aktiivisen käytön lakattua. Kaivauksella yritetään paikantaa rakennelmien sijaintikohtia. Lähteen käyttö on ollut aktiivista muutaman vuosikymmenen ajan 1700-1800-lukujen vaihteessa, ja käyttö on ollut mahdollista vain kesäisin. Kulttuurikerroksia ei ole odotettavissa ja löydöt ovat todennäköisesti vähäisiä, esimerkiksi satunnaisten kävijöiden pudottamia tai paikalle jättämiä esineitä tai niiden kappaleita (lähinnä kappaleita astioista, joista lähteen vettä on nautittu). Lue lisää Hokan terveyslähteestä tästä linkistä.

Ilmoittaudu kaivaukselle oheisella lomakkeella, tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen muistojenkangasniemi@gmail.com, tai soittamalla: 040 251 3512 (klo 9-17).

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s